luni, 11 octombrie 2010

Iluzie de o clipa

Imi aprind o tigara. Oamenii declara o relatie ca fiind 'reusita' cand componentii de baza (barbatul, femeia) isi spun in repetate randuri ca se iubesc. Si cand vorbim de iubire, ne referim la ce e mai bun, nu?
Eh, eu ma consider un paria in ale relatiilor, dar nu ma pot opri sa nu observ ca pe parcursul unei relatii (despre care am constatat ca e supranumita reusita) oamenii scot ce e mai rau. Tot efectul de autoconservare, de respect pentru ceilalti dispare. Asa repede, cum mi s'a terminat si mie tigara.

Am vazut oameni pierduti, am jucat mima cu ei. Si sunt cei care isi compromit 3/4 din existenta, golurile astupandu'le cu celebra bere de pe canapeaua din fata televizorului din stereotipul devenit slagar.
Si asta pentru fericirea dintr'o clipa. Fericire iluzionala defapt; sau iluzie de o clipa.

"If you want to sacrifice the admiration of many men for the criticism of one, go ahead, get married."

Hai ca'mi mai aprind o tigara.

4 comentarii:

  1. ... după mulți ani în care am crezut că e normal să îi dau cu "te iubesc", în sus și în jos... am ajuns la concluzia că... e un lucru stupid. În plus, ideea de iubire are ceva în comun cu ideea de prietenie, a lui Antoine de Saint-Exupery. Contează ce și cât ești în stare să dai, nu să iei. Chestia aia în care cei doi își cer sclipiri de foc, până când focul încetează să mai existe... aia nu e iubire.
    Omul are cretina tendință de a spune un "te iubesc" de 10 ori pe zi, în loc să-l arate printr-un singur gest. Cât despre căsătorie... mda... poate într-o altă viață. Nici mie nu-mi place ideea. În mod normal oamenii ar trebui să se cunoască bine, să-și astupe golurile singuri, ca atunci când întâlnesc persoana potrivită, să se producă un "prea plin". în realitate, însă, și în multe cazuri... lucrurile stau pe dos. Cumva oamenilor le place să trăiască în mizerie și suferință. Doi... câte doi.
    "Marriage is a wonderful institution, but who would want to live in an institution" ...
    :)...

    RăspundețiȘtergere